Terug naar het overzicht
Delen: Dit nieuwsbericht delen:
18 mrt 2019

Cape Epic is gestart! Met onderstaande updates houden wij u op de hoogte van de belevenissen van Erik Dekker en Maarten Tjallingii.

Ook bij DAAN vindt u enthousiaste fietsers. Vanaf nu zijn onze fietsactiviteiten ook via Instagram te volgen. Daar vindt u updates over Cape Epic, maar ook over onze eigen (voorbereidingen voor) de Gran Fondo Rosa. Rijdt u met ons mee?

Zondag 24 maart 2019 / slotetappe

In de etappe van vandaag eindigen de Cape Epic Allies op een mooie derde plaats op slechts drie seconden achter de nummers 2. Na acht dagen afzien zijn de mannen geëindigd op een prachtige derde plaats in het eindklassement! Maarten en Erik, ook via deze weg van harte gefeliciteerd!!

——–

Zaterdag 23 maart 2019 / zesde etappe

Ook op de een na laatste etappe zijn er nog 2650 hoogtemeters te overwinnen. Dat lukt goed: een mooie derde plaats, op slechts 8 seconden achter de nummers 2! Op naar de allerlaatste dag, de slotetappe.

——–

Vrijdag 22 maart 2019 / vijfde etappe

Na de etappewinst van gisteren starten de Cape Epic Allies vandaag met een goed gevoel aan de vijfde etappe. Een zware etappe: 100 kilometer met maarliefst 2850 hoogtemeters. De mannen zijn geëindigd op een mooie tweede plaats!

——–

Donderdag 21 maart 2019 / vierde etappe

Winst in de etappe! Een topdag voor de Cape Epic Allies. In het klassement hebben ze de voorsprong op de nummers drie weer wat uitgebreid. De mannen kunnen met een goed gevoel beginnen aan de monsteretappe van morgen: 100 kilometer met 2850 hoogtemeters.
Maartens reactie na de finish: “Wat een heerlijk gevoel om te winnen vandaag, dat blijft toch bijzonder. Vandaag zat alles mee, en ik heb zelfs nog kunnen genieten van de geweldige omgeving en de gave trails. Al mag ik dat van Erik niet meer zeggen.”

——–

Woensdag 20 maart 2019 / derde etappe

Maarten en Erik hadden vandaag een zware dag. In de 90 kilometer van vandaag (met 2250 hoogtemeters) liepen zij onder andere een lekke band en een afgebroken kabel op. Door een stop om dit te repareren hebben zij 30 minuten verloren, maar dankzij het goede team bleef verdere schade beperkt. Bij aankomst werd Erik overvallen door een fikse krampscheut. Gelukkig maakt ook een masseur deel uit van het team! En… ze staan nog op de tweede plaats!

——–

Dinsdag 19 maart 2019 / tweede etappe

Een goede dag! Op Instagram laten de Cape Epic Allies weten dat Erik en Maarten in het eerste deel van de wedstrijd een zeer sterke indruk maken. Ze zitten in het wiel van het Spaanse duo Hermida en Rodriguez. Niet voor lang. De koers ontbrandt na 22 km, en de etappe doet haar naam eer aan: ‘Enter Sandman’, wanneer Erik en Maarten in een enorme zandbak terechtkomen. Halverwege hoeven de #epicallies slechts 35 seconden toe te geven op de nummers 1 – een knappe prestatie gezien de voorgaande dagen.

Erik: “Halfweg zagen wij de Spanjaarden waardoor we harder zijn gaan rijden. Beetje gokken en kijken of we het konden volhouden. Tof om echt weer even te kunnen koersen”
Maarten: “We hebben constant onze limieten opgezocht, soms er op soms er over, dan weer herstellen. Het voelde weer goed in de benen en dat resulteert in deze 3e podium plek.”

Ook deze prachtige foto is weer gemaakt door de ‘huisfotograaf’ van de Cape Epic Allies: Timo Bouman.

——–

Maandag 18 maart 2019 / eerste etappe

Team Tjallingii en Dekker gaat, naar eigen zeggen, als de brandweer! Ook op de zware rit van vandaag, van maarliefst 111 kilometer door de vallei Heaven & Earth, finishten ze als tweede bij de Masters in een groot deelnemersveld, echt heel goed. Het Spaanse duo dat gisteren ook won zit zo’n 13 minuten voor hen. Maarten en Erik hebben op hun beurt een een kleine 13 minuten voorsprong op de nummers drie in het klassement.

——–

Zondag 17 maart 2019 / proloog

De start van de Cape Epic! De wedstrijd is gestart met een proloog van 20 kilometer. Maarten reed zijn achterband lek in een diepe kuil, waardoor ze twee keer moesten stoppen. Ondanks dat dit veel tijd heeft gekost, staan Maarten en Erik na dag 1 op de tweede plek bij de Masters, op 3 minuten achter de voorlopige leiders. Er kan echter nog veel gebeuren: te beginnen met morgen een zware rit van 111 kilometer met 2700 hoogtemeters.

Op naar de komende dagen!