Terug naar het overzicht
Delen: Dit nieuwsbericht delen:
12 mrt 2019

Acht dagen, 624 kilometer en 16.650 hoogtemeters in de omgeving van Kaapstad in Zuid-Afrika. Over vijf dagen start Cape Epic! Eric Dekker en Maarten Tjallingii zijn zich inmiddels in Zuid-Afrika aan het voorbereiden. Via onze website en LinkedIn-pagina houden wij u graag op de hoogte van de belevenissen van Eric en Maarten tijdens deze ‘epische’ mountainbiketocht!

 

Wat voor een wielrenner de Tour de France is, is Cape Epic voor de mountainbiker. Van 17 tot en met 24 maart fietsen Maarten Tjallingii en Erik Dekker Cape Epic, de grootste meerdaagse mountainbikewedstrijd ter wereld. DAAN draagt het Cape Epic-avontuur van Maarten Tjallingii en Erik Dekker een warm hart toe. Maarten en Erik zijn ervaren wielrenners, afkomstig van ‘grote ploegen’, die zich samen als hecht team, no-nonsense en heel bevlogen in Cape Epic storten. Kijk, dat snappen we. Ons kantoor is opgericht door ervaren advocaten en notarissen, met een achtergrond bij de ‘grote kantoren’. Ons doel is om met teamwork 100% te gaan voor arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Kernwaarden zijn kwaliteit, bevlogenheid en no-nonsense. Maarten en Erik fietsen alleen wat beter dan wij.

Maarten en Erik zijn te volgen op Facebook en Instagram. Ook zijn zij via de hashtag #epicallies te vinden op social media.

——–

Update 15 maart 2019

Nog maar twee dagen tot de start van Cape Epic! Op zaterdag 16 maart is de inschrijving, op zondag start Cape Epic. Vandaag verscheen in De Telegraaf een artikel over de loodzware missie die Maarten en Erik voor de boeg hebben. Een korte quote uit dit artikel:

„Je doet alles met z’n tweeën, want als je twee minuten van elkaar zit, riskeer je een tijdstraf van een half uur”, weet Dekker. „Normaal gesproken is het bij mountainbiken zo dat het ieder voor zich is, maar hier niet. En het teamelement maakt het heel bijzonder. Je kunt je aan elkaar optrekken ja, maar je maakt ook twee keer zoveel kans op een slechte dag, om te vallen, lek te rijden en ziek te worden. Je bent volledig van elkaar afhankelijk.”

De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Timo Bouman, de ‘man van de beelden’ van Cape Epic Allies!

——–

Update Dekker/Tjallingii, 6 maart 2019

Voordat wij onze tweede etappe wedstrijd gingen rijden in Spanje, hebben wij nog een keer samen getraind en dit gecombineerd met een TV reportage voor L1. Dat ging geweldig, maar toen wij samen een rondje gingen fietsen, sloeg het noodlot bij Erik toe. Botsing met een boom en behoorlijk geraakt aan de rechter schouder. Voor zowel Maarten als Erik sloeg de schrik om ons hart. Enorm veel pijn aan de schouder die nog aan het herstellen was van de vorige val. Gelukkig vond ik dat ik in staat was om 7 dagen later af te reizen naar Spanje. Hoewel….gelukkig? Op het einde van de eerste etappe deed ik weer een poging mijzelf uit te schakelen. Het resultaat was redelijk vervelend. Blauw onderbeen en een dikke knie. De volgende dag moest Maarten alleen verder. En dat deed hij met verve. Een heel hoog niveau liet Maarten zien tijdens de drie volgende etappes. Aan zijn vorm gaat het niet liggen in ieder geval. Bij mij is alles aan het herstellen. Duurtrainingen gaan best goed. Echter alles is nog niet 100%. Gelukkig is de start nog 11 dagen vanaf nu. De motivatie is echter onverminderd groot bij ons beide.
Het organisatorisch gedeelte gaat perfect. Maarten is er al en ik vertrek zaterdag naar Zuid Afrika. Dinsdag gaan we 6 uur trainen. De generale repetitie. Daarna zullen de dagen in het teken staan van uitrusten.
Let the Cape Epic begin!

——–

Update 6 februari 2019

L1 heeft opnames gemaakt van Erik Dekker en Maarten Tjallingii tijdens een trainingsrit in de bossen, waar zij zich samen met voormalig top-coureur Bart Brentjens hebben voorbereid. Brentjens rijdt de Cape Epic zelfs al voor de 14de keer en weet dus als geen ander hoe hij zich moet voorbereiden. Het filmpje van L1 is via deze link te bekijken.

——–

Update 4 februari 2019

De voorbereidingen zijn van in volle gang, met onder andere een voorbereidende wedstrijd in Spanje. Een schouderblessure van Erik Dekker dreigde nog roet in het eten te gooien, maar dit lijkt de goede kant op te gaan.

Eric laat ons het volgende weten over de voorbereiding:
Maarten en ik hebben een aantal keren samen getraind. En afgelopen week hebben wij mee gedaan aan de Costa Blanca Bike Race. Een UCI mto etappe wedstrijd. Voor mij spannend hoe mijn schouder het zou houden en voor Maarten was het weer zijn terugkeer in de MTB sport. Ik moest absoluut niet op mijn schouder vallen, want dat zou pas echt een probleem zijn. Gelukkig is dat ook niet gebeurd. Wel gevallen. Maarten ook. Zonder grote gevolgen. Overigens was het parkoers van universitair niveau! Mede doordat ik redelijk vaak een afdaling liep, verloren wij wel erg veel tijd. 1e dag: 4e. 2e etappe: 2e. 3e etappe:3e. En de 4e etappe werden wij 2e. Het ging iedere dag wat beter. Nadat wij ons niveau op elkaar hadden afgestemd, was de samenwerking top. Echte Epic Allies dus. De etappes waren redelijk kort, maar doordat wij overal op de fiets heen en terug gingen kwamen wij iedere dag op meer dan 4 fiets uren uit.
Volgende week woensdag vertrekken wij opnieuw naar Spanje . Mediterranean Epic. In de buurt van Castellon (Valencia). Opnieuw 4 dagen. Een stuk minder technisch, als het goed is. Iets langere etappes ook. Wij rijden daar weer als duo.

Het TEAM.
Naast Maarten en ik bestaat het TEAM uit:
Petra (de vrouw van Maarten). Zij zal zich bezig houden met de social media tijdens de Cape Epic.
Ilse( mijn vrouw): Fysio.
Beide vrouwen zullen zich ook bezig houden met boodschappen doen en koken o.a.
Timo: cameraman
Geoff: Een Zuid Afrikaanse mechanieker, die een auto voor ons heeft, een mtb voor Timo om het bos in te rijden en beelden te maken, een massage tafel en een party tent, zodat wij in de schaduw gemasseerd kunnen worden.

Een redelijk omvangrijk TEAM dus.