Dit nieuwsbericht delen: LinkedIn Facebook Twitter
5 januari 2024

Inge Gerrits schrijft over haar ervaringen als student-stagiair bij DAAN

Inge Gerrits liep eind 2023 acht weken stage bij DAAN. Inge is er door haar stage achter gekomen dat zij de master ondernemingsrecht wil gaan volgen. Hieronder schrijft Inge over haar ervaringen.

De praktijk ervaren

Het afgelopen jaar heb ik mijn bachelor rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit afgerond. Omdat ik komend semester in het buitenland ga studeren, wilde ik graag tijdens het eerste semester van dit studiejaar een stage lopen. Vanwege het theoretische karakter van de bachelor wilde ik graag zien hoe het er in de praktijk aan toe zou gaan. Via een vriend hoorde ik goede verhalen over DAAN Advocatuur & Notariaat. Ik besloot een bericht te sturen en naar aanleiding daarvan mocht ik langskomen voor een gesprek. De klik was er en later hoorde ik dat ik stage mocht komen lopen. Ik was gelijk enthousiast!

Al op mijn eerste dag bij DAAN merkte ik dat er een hele fijne en open sfeer op het kantoor hangt. Ik voelde me erg welkom. Dit begon al bij het gezamenlijk koffie drinken aan de bar in de ochtend, waar iedereen interesse in je toont. Ik heb me altijd vrij gevoeld om vragen te stellen, hoe klein of groot ze ook leken. Deze toegankelijkheid was erg fijn.

DAAN is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Tijdens mijn stage mocht ik in beide rechtsgebieden meedraaien. Dat was een mooie kans om voor mezelf te bepalen waar mijn voorkeur ligt. Bij beide rechtsgebieden merkte ik dat de mensen gepassioneerd te werk gaan. Er is een grote mate van ervarenheid en kennis die ze je graag willen meegeven. Door deze stage heb ik ontdekt dat mijn voorkeur bij het ondernemingsrecht ligt en dat ik waarschijnlijk deze master ga kiezen.

Werkzaamheden

Er was ook een grote variatie in taken die ik mocht uitvoeren. Van jurisprudentieonderzoeken tot het opstellen van dagvaardingen en aanwezig zijn bij vergaderingen en zittingen. Ook mocht ik mee naar activiteiten van kantoor en verschillende borrels. Dit alles heeft mijn kennis ontzettend verdiept en tevens een leuk voorproefje gegeven van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van een advocaat.

Leerzame ervaring

Kortom, mijn stage-ervaring bij DAAN was ontzettend positief. Het kantoor bood inkijk in twee boeiende rechtsgebieden en liet op een informele – maar leerzame – manier duidelijk zien hoe het dagelijkse leven van een advocaat eruitziet. Ik kijk er met veel waardering op terug!

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij DAAN? Stuur dan je motivatiebrief, cv en cijferlijsten naar christian@daanlegal.nl en kom snel een kop koffie drinken!

Mail
Telefoon
Feed
LinkedIn
Instagram